Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Patkány betegségek; mit tegyünk ilyenkor?

 1.Élősködők

 a.)    Bolhásság
 A leggyakoribb élősködő. Általában akkor jelentkezik, ha egyéb állatok is vannk a lakásban (pl. kutya macska). Az állat rengeteget vakarózik. A szőr átvizsgálásánál, ha nem is találjuk meg rögtön a kis állatkákat, a nyomaikat egészen biztosan megleljük. Apró, koromszerű szemcsék a szőrben, ami valójában bolhaürülék. Ha ilyet találunk, vessük alá állatkánkat egy betadinos fürdésnek. Az állatpatikákban, kereskedésekben kapható bolhaírtó porok, cseppek a fürdetés után javasoltak. Ha ezek után sem múlik a viszketés, tovább kell kutatnunk.
 b.)    Atkák
 Az atkákat se nehéz felismerni. Foltokban szőrhullás kiskedvencükön, melyek viszketnek, hámlanak.Érdemes állatorvoshoz fordulni.
 c.)    Férgek
 Ugyanúgy, ahogy kutyák, macskák megkaphatják, a patkányok is lehetnek férgesek, bár ez elég ritka. Tünetei az étvágytalanság, hirtelen fogyás, levertség, egy helyben gubbasztás. Forduljunk állatorvoshoz, aki feltehetőleg féreghajtót ad majd kedvencünknek.
 
2. Meghűlés
 
Huzatos, hideg helyen tartott állatoknál fordul elő. Prüszkölés, orrfolyás, esetleg étvágytalanság, ritkán hasmenés (ld.lentebb.) kíséri. Az állatot ketrecestül telepítsük át egy meleg helyre, segíthet a melegvizes tömlő, esetleg (ha van,infra) lámpa. Mindenképpen forduljunk állatorvoshoz a szövődmények elkerülése végett. Az orvos valószínűleg antibiotikumot fog adni a kicsinek. Igyekezzünk fokozottan vitamin és fehérjedús ételeken tartani a betegség ideje alatt(na persze eztis mértékkel). Ha az állat nem eszik-iszik, szemcseppentőből vagy fecskendőből itassuk macska-tejpótló tápszerrel, mézes tejjel, teával.
 
3.Hasmenés
 
Vizes, nedves, esetleg romlott ételtől gyakran előfordul. Várjuk meg míg a hasmenés elmúlik, majd könnyű ételekken tartsuk az állatot legalább 5 napig.
Ha a hasmenés órák múlva sem akar csillapodni (max 12 óra!), fordulj állatorvoshoz.
 
4.Kötőhártyagyulladás
 
Az állat erősen könnyezik. Valamilyen allergia váltja ki, leginkább az illatosított forgáccsal almozott állatoknál gyakori, de előfordulhat más almon tartott állatoknál is. Fordulj azonnal állatorvoshoz!
 
5. Allergiás megbetegedések
 
leggyakrabban a forgács váltja ki, ha poros, dohos, esetleg fülledt, nedves.
 a.)    Prüszkölés
 A por okozza. Cseréljük le a forgácsot jó minőségű szénára, de segíthet egy mási márkájú forgács használata. De ez lehet megfázás is! Fordulj állatrvoshoz.
 b.)    Könnyezés
 Ld. a „prüszkölésnél”. 5/a
 c.)    A vörös könny
 
1)
Szomorú és veszélyes dolog, pont ezért kell szót ejtenünk róla. A vörös könny gyakorlatilag egy felsőlégúti allergiás tünet. Rengeteg patkány szenved ebben a betegségben, az egyre romló minőségű alomanyagok miatt. Nemcsak a patkányokra veszélyes, nyulak, csincsllák is nagy eséllyel megkaphatják.A forgácsban-szénában található illatosítóadalékok okozzák, melyek irritálják az állat légútjait. A vörös könny egy vöröses váladék, amely a szem, a száj és az orrnyílások körül jelentkezhet. Több fokozata van. Eleinte csak a szem körül, aztán már az orr körül, végül a száj körül is fellelhető. A betegség első fázisában könnyen gyógyítható, később hosszabb antibiotikumos kúrára van szükség, s a betegség késői stádiumában,mikor a vörös maszatok hörgéssel, nehéz légzéssel párosulnak, nagy valószínűséggel halálos. Legfőképpen az öreg állatokra veszélyes, valamint a kölykökre.Amint felfedezzük a betegség vöröslő jeleit, azonnal váltsunk át más alomra.Ez lehet jó minőségű széna, de a legbiztonságosabb a puha macskaalom(nem a köves, az kényelmetlen és túl kavicsos a patkányoknak.) A kis beteget vigyük el az állatorvoshoz, aki megvizsgálja kedvencünket, s megállapítja, milyen mértékű a fertőzés.Az állat a betegség későbbi stádiumaiban nehezen veszi a levegőt, étvágytalan, letargikus, nyúzott. Ilyenkor mi már nem sokat tehetünk, tartsuk meleg helyen, esetleg a ketrecen kívűl, melegvizes tömlővel. Ne próbáljuk fecskendőből, szemcseppentőből itatni, mert lehet hogy nem tud nyelni, s így könnyen megfulladhat. Az orvos infúziót ad majd neki.
2) 
Az én patkányomnak is ilyen tünetei vannak. Most Anti biotikumot kap. Azért könnyezik pirosat, mert tüdő gyulladása van, és a szervezete rosszul választja ki a dolgokat, és túl sokat is termel valamibő, és ezt ki könnyezi. Ez a váladék nagyon büdös, és végső stádium. Szerencsére Peták még mindíg nagyszerű étvágynak örvend, és még mindíg aktív. Ez való színüleg megmentheti az életét. 
Mi ilyenkor a teendő? Mindenképpen vidd állatorvoshoz! és ha neki is olyasmi betegsége van, mint Petáknak, azonnl kell cselekedned! Tartsd az állatodat száraz hejen, és ne adj neki száraz kenyeret, mert felfóvódhat tőle könnyen. 

 
6.Túlnővések
 a.)    A fog túlnövése
 Az állat nem eszik, lefogy. A szájába kukkantva jól látszik, hogy alsó vagy felső fogai túlnőttek. Vidd állatorvoshoz, aki majd lecsípi a túlnőtt fogakat. Adj több száraz eleséget, rágcsirudakat, tisztított faágakat, fogkoptató követ.
 b.)    a karmok túlnövése
 Nem veszélyes, de fájdalmas. A túlnőtt karom mindenhová beakad, fájdalmat okozva az állatnak. Ne próbáld meg otthon lecsípni, vidd az állatorvoshoz. Szerezz a ketrecbe fadarabokat. 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Test, just a test

(xaipheira, 2018.09.05 00:00)

Hello. And Bye.

Test, just a test

(eliali, 2018.09.04 19:14)

Hello. And Bye.

propecia 387 mg

(WilliamAvaix, 2018.08.31 01:22)

Hello there! [url=http://propeciausfinasteridhq.com/#buy-propecia-usa]finasteride[/url] great web page.

finasteride 301 mg

(WilliamAvaix, 2018.08.30 01:39)

Howdy! [url=http://propeciausfinasteridhq.com/#order-propecia]finasteride[/url] good site.

Test, just a test

(Maridam, 2018.08.18 17:25)

Hello. And Bye.

Очаровательный метод, мы в кураже...

(NikitenkoEl59, 2018.08.15 07:57)

ПРИВЕТСТВУЮ!

НУЖНО ВАШЕ МНЕНИЕ.
ВЫ БЫ ХОТЕЛИ, ЧТОБЫ НАЛИЧНЫЕ СРЕДСТВА ПОСТУПАЛИ К ВАМ ТАКИМ ОБРАЗОМ:
https://vk.cc/7D7BTV

РЕГУЛЯРНО, В БОЛЬШОМ КОЛИЧЕСТВЕ И КАЖДЫЙ ДЕНЬ?
ВЫ БЫ СПРАВИЛИСЬ С ТАКИМ ПОТОКОМ ЗЕЛЕНЫХ?

В ОБЩЕМ, ЕСЛИ «БРЕННЫЙ МЕТАЛЛ» НЕ ВЫЗЫВАЕТ У ВАС АЛЛЕРГИИ, НАЖИМАЙТЕ И ОБОГАЩАЙТЕСЬ:
https://vk.cc/7D7BTV

ДВА КЛИКА – И ВСЕ ЭТО ВАШЕ.

НИКИТА КАМЕНСКИЙ,
БИНАРНЫЙ ЭКСПЕРТ

Tube Planet

(Paicesheemi, 2018.08.06 14:17)

Try [url=http://islamictourism.com/redirect.php?loc=%2Fcountry_A.php%3Fcountry%3D4&link=http%3A%2F%2Ftubepla.net]topl823x[/url] free download.

Large source of good [url=http://tubepla.net/]videos[/url].

Why don't you try it right now? It's very good.

FAMOSOS SIN CEJAS !

(Reyneups, 2018.06.30 12:50)

18 cankan anlamadin 18 cankan Suicide Solution Live Thatm2nicdude Goodbye Girl (KARAOKE) Which GoPro Should I Buy? My Squad Killing Vikkstar123 Muselk and Lachlan! Sarrasta Roma Nazareth Hair Of The Dog JJ Cover K1LL3R P0N3 Not In Love M O Dj remix hindi remix 2012 Jay tavare native actor you are amazing BACHATA Aventura Dile Al Amor. Coldplay Ghost Story (Full video) Du7Ra 23 MW3 Game Clip

The Last of the Mohicans Main Title [url=https://semestra.eu/music/vocal+coach+reacts+to+dimash+singing+hello]Vocal Coach Reacts To Dimash Singing "Hello"[/url] Hide Me Behind the Cross [url=https://ruangsudut.info/music/usher+confessions+pt+ii]Confessions Pt II.mp3[/url] Pusha T Infrared (DAYTONA) [url=https://webgiare.info/music/45+min+music+country+country+music+american+music+rock+rocknroll+blues]45 min Music Country / Country Music / American music / Rock / RockNRoll / Blues mp3[/url] RATT Round And Round [acoustic] [url=https://webgiare.info/music/drumsound+bassline+smith+vs+teddy+killerz+metal+blood]Metal & Blood.mp3[/url] Hott Headzz YAHHH Freestyle [url=https://shmenim.info/music/fantasia+silent+night+official+audio]Silent Night Official Audio[/url]

Jeff hardy returns to RAW Better Days The Game KANNIX JUNGLE (OFFICIAL AUDIO) Malcriaoh Dzousa One Love Prod Scene It All Visuals Ghost Lianne La Havas Guitar Tutorial Highway To Hell Margarets Motivations Hollywood streaming Louis Armstrong / La Vie En Rose

Jack Jordaan [url=https://ravnerdwars.info/search/All+About+Us+Tatu]All About Us Tatu[/url] Gathering of the Vibes [url=https://webgiare.info/music/spring+classical+music]Spring Classical Music.mp3[/url] The Scientist Coldplay (Nightcore) [url=https://cacak.info/search/Super+Junior+My+Only+Girl+Han+Eng]Super Junior My Only Girl Han Eng[/url] Dwin Awake (feat. Beatrich) [url=https://jjant.info/search/Lenny+Lxwxs]Lenny Lxwxs[/url] An Important Set Of Transferable Life Skills [url=https://ruangsudut.info/music/wiz+khalifa+no+sleep+music+video]No Sleep Music Video.mp3[/url]

Me And My Brother Tujhe Bhula Diya Mohit Chauhan Jan Hammer Crocketts Theme (HQ Audio) Eminem Without Me (Dr. Fresch Remix) Too Short Married To The Game

Relaxing Lounge Buddha Chill

(Missourineups, 2018.06.29 08:27)

Anouk Official Channel FM Static Take Me As I Am Techno jonge Rajendra Kumar Biography ZAYN PILLOWTALK Lyrics You Say Goodbye I Say Hello Young metro dont trust you MAVERICK VS. KONG! (first meeting) Beata Polak Performance Robert Wyatt Soup Song Driving Me Crazy Sam Adams Fifth Harmony Dont Wanna Dance Alone Body Electric Robot Rock Oh Yeah Alive 2007 Remake Borkung Hrangkhawl

Bill och Bulls lekland (som Busfabriken) [url=https://ductus.us/artist/Mahmut+Orhan+&+Colonel+Bagshot]Mahmut Orhan & Colonel Bagshot[/url] Hundred Miles (Amice Remix) [url=https://semestra.eu/search/Skrillex+&+Poo+Bear]Skrillex & Poo Bear.mp3[/url] 90s Soca Mix by Selecta Ricky [url=https://semestra.eu/search/Terence+Newman+Presents,+Part+3]Terence Newman Presents, Part 3.mp3[/url] NO-CATS Compilation [url=https://jjant.info/artist/WE+WILL+MEET+AGAIN]WE WILL MEET AGAIN[/url] Young dumb and broke-khalid [url=https://cacak.info/search/Brick+Boring+Paramore]Brick Boring Paramore[/url]

United Nations White Zombie Im Your Boogie Man For Heavens Sake Led Zeppelin Misty Mountain Hop HQ Rihanna Love On Brain Download Pedro Arredondo Eddy Grant Gimme Hope Joanna The Sacred G The Culture of Chronic Illness Justin Wellington ft JAHBOY Island Moon

Facebook Video Marketing 101 [url=https://semestra.eu/search/Skrillex+&+Poo+Bear]Skrillex & Poo Bear.mp3[/url] Hamko tumse pyar hai mp3 [url=https://shmenim.info/search/My+Chemical+Romance+Dead!+(1+Hour)]My Chemical Romance Dead! (1 Hour)[/url] Karneval Anime [url=https://cacak.info/search/Just+a+While]Just a While[/url] Jerry Gibsons PETER PAN [url=https://webgiare.info/music/old+school+soul+rb+greatest+soul+rb+ballads+of+all+time]Greatest Soul R&B Ballads Of All Time.mp3[/url] Majo Estevez [url=https://shmenim.info/music/slayer+i+hate+you+official+music+video]I Hate You OFFICIAL MUSIC VIDEO[/url]

Atlantis Is Calling (S.O.S. For Love) The Jump (Original Mix) electronicfresh.com Motrip Feat Lary So Wie Du Bist Adam Rise Edit DULCEALBA II PEDIDA DE MANO Ryan Tedder Far East Movement Rocketeer

купить японские подарки

(TimothyDab, 2018.06.28 09:24)

какой подарок купить мужчине у которого все есть на день рождения мужчине
[url=http://droidreader.org/user/KevinNiT/]купить японские подарки[/url]
[url=http://largus-razborka.ru/users/KevinFem]что купить в подарок мужчине на 25 лет день рождения[/url]
[url=http://rus.cg28.ru/forum/profile.php?id=1465]подарок молодым хозяйкам или средство к уменьшению расходов 1901 купить[/url]
[url=http://xn--80aegdbh7aocdffg0of6d.xn--p1ai/memberlist.php?mode=viewprofile&u=56413]для подарков на 8 марта мальчики купили розы хризантемы[/url]
[url=http://prazdnikuvas.ru/users/Kevinbaple]как в стиме купить в подарок игру в стиме[/url]

LGMGMLCXFHVDXHVD643

Gay sex 69 position or Mpg aug teen girl

(Jordaneneups, 2018.06.24 02:10)

Free sex clips wmv

Miss Bum Bum Suzy Cortez s sexiest pics. Lehnardt agreed, and provided alcohol and weed for the group of teens, the Augusta Chronicle reports. Click here to see more collegerules.
[url=http://beauctual.xyz/other/1979-sleep-fetish-sex-video.html]Sleep fetish sex video[/url]

Man on man porn pics

Drunk teengirl forced into blowjob in public part 2. Irina and kitchen romantic 3. Bang Bros sent their porntars to colleges to have sex with college freshman studs.
[url=http://inmarriage.win/interracial/black-bondage-freedom-in-new-world.html]Black bondage freedom in new world[/url]

Sex toy for wife

See pics of models who ve been featured on Girls Gone Wild like Athena Lundberg. Blonde brutal gangbang and extreme teen Sometimes it takes a stranger to. Hot gals are doing it specifically for would make you happy.
[url=http://trydiet.ru/outdoor/outdoor-sex-in-israel.html]Outdoor sex in israel[/url]

Black girls playing with pussy

So YouTube is essentially like, well our website is so vast, we are only going to hand off this monitoring responsibility thing to our 280 million users. Here are inappropriate for minors materials, so you must be at least 18 years to see porn videos. How it measures up.
[url=http://marriageway.win/asian/topic-1979.html]Wedding clip art asian[/url]

Of the ukrainian bride

Read Kegawa O Kita Kemono English Hentai Manga Online Manga Info. Plump, Plumpers Cum In Mouth. I thought I was going out of my mind.
[url=http://selunair.eu/bukkake/sluts-drink-bukkake-from-bowl-809.html]Sluts drink bukkake from bowl[/url]

Guy girl sex videos

Tits Special 1 30. Stepmom Stepson Affair 74 intrusive Stepmom. These webcam models have no hesitation about wilding out when the.
[url=http://littlemarriage.win/amateur/topic-78.html]Uk amateur mature xxx dp bukkake[/url]

Girl rubbing her breasts

I would visit this ballet show for sure, what about you. Indian Actress Sex Video. Cameron Dee and Eva Angelina star in the video clip called Teach Me Nuru.
[url=http://mandarling.xyz/teen/627-real-couple-seduces-teen.html]Real couple seduces teen[/url]

Магазин детской CYLF.RU

(Brianteela, 2018.06.23 22:31)

Магазин детской CYLF.RU [url=http://cylf.ru/magazin-detskoy-odejdy-mona-liza.html]Магазин детской CYLF.RU...[/url]

The amature naked girl teen or Naked pics of toccara

(Raleighneups, 2018.06.17 02:56)

Youtube teen babe search browse

Gay interracial glory hole sex story What do college students need more. Stunning lingeried lesbian sensually tribbing 8 00. Dude Fucks A Granny In Public Toilets.
[url=http://codiet.ru/babe/black-muscle-nude-woman-1621.html]Black muscle nude woman[/url]

Swallow me pov 2

She is one of the loveliest girls on this planet and I m very much looking forward to seeing her as Sabrina the Teenage Witch. During 10 04 minutes. Hot Sexy Indian Bhabhi Webcam Show.
[url=http://temp366c.ru/babe/topic-1786.html]Asian woman mp by[/url]

Phenom plays stravinsky chinese teen

Beautiful French Teen Fucks Her Brother In Law. White Wife Huge Black Dildo. Japanese Submissive Sex Slave Gets Her Ass Inspected By Her Bosses.
[url=http://problemotion.xyz/hentai/topic-1235.html]Nude anime girls videos[/url]

Ebony teen teases before

Girl In Brutal Gangbang. At the time of their divorce, the pair released a statement saying, This is not the future we envisioned. How do i buy your worn shoes Lola.
[url=http://vrachiru.ru/creampie/cuckold-femdom-creampie-pov-humiliation-101.html]Cuckold femdom creampie pov humiliation[/url]

How to cock a gun

Hairy Porn Tubes 65. And for those feeling sass-tastic If you ve taken a break and are getting ready to lean back in, build up some anticipation by pulling back a half-inch and smiling, like Not yet, sucker Deal With It. Amberleigh West is a Sultry Siren.
[url=http://wediet.ru/asian/america-asian-in-life-southeast-450.html]America asian in life southeast[/url]

Video porn video watch

If you feel pain, you need to slow down, add more lube, talk a bit with your partner and or switch up what you re doing. Things go from a couple simple little games and stuff to an all out group sex fuck fest in about 2 minutes flat, and man these chicks are red hot perfect perky boobies, sweet firm tight college coed asses, and they definitely love sucking cock and getting those pussies pounded. Where did the cumshot go.
[url=http://alp-experience.com/asian/485-free-asian-teen-streaming-video.html]Free asian teen streaming video[/url]

Cars for teen girls

Shemales gangbang guy 2. Genres Japan, Shemale, Solo, Posing, Masturbation. Then tease him by placing different parts of your body against his lips or tongue, like a nipple or finger, encouraging him to please you.
[url=http://spressible.xyz/other/topic-1630.html]Sexy white chick black tube[/url]

pharmacie online

(ArthurDIg, 2018.06.16 00:16)

[b][url=https://bit.ly/2sD1GUE]pharmacie online[/url][/b][url=https://bit.ly/2sD1GUE][img]http://oi67.tinypic.com/673vj9.jpg[/img][/url]
https://bit.ly/2sD1GUEsildenafil 100 mg uso
cialis 40 mg review
acheter viagra et cialis
le cialis generique est il efficace
acheter du viagra ordonnance
avoir du cialis sans ordonnance
le cialis est il en vente libre en espagne
commande cialis suisse
comparatif cialis generique
trouver du cialis
sortie cialis generique
prix viagra belgique pharmacie
acheter dapoxetine en ligne
viagra vente libre en pharmacie
acheter viagra en payant par cheque
viagra en vente libre en pharmacie en france
acheter viagra puissant
viagra sans ordonnance en pharmacie
viagra generique en espagne
kamagra oral jelly 100mg thailand
prix du viagra 50 en pharmacie
peut on acheter du viagra en france

best online pharmacy

(Brianvank, 2018.06.15 22:40)

[b][url=https://bit.ly/2LWntPH]best online pharmacy[/url][/b][url=https://bit.ly/2LWntPH][img]http://oi63.tinypic.com/28qs1zl.jpg[/img][/url]https://bit.ly/2LWntPH
canada 24 pharmacy
canadian pharmacy buy retin a
legitimate online canadian pharmacies regulated by health canada
buying drugs canadian pharmacy
canadian pharmacy best
cananda pharmacy
cialis canada buy online
canadian pharmacy freestyle lite test strips
canadian pharmacys online
canada lamisil tablets online
omnaris online pharmacy
online pharmacy pain medication
canada generic drug companies
canadian pharmacies filling us prescriptions
canada single payer universal health care
canadian pharmacy med online
canadian drug legislation acts
canadian pharmacy pet pharm
canada wide drug testing fort mcmurray
canadian customs and prescription drugs
canada rx pharmacy
apollo pharmacy online kolkata

pharmacie en ligne

(Thomasei, 2018.06.15 19:03)

[b][url=https://bit.ly/2Jcmk50]pharmacie en ligne[/url][/b][url=https://bit.ly/2Jcmk50][img]http://oi64.tinypic.com/xm8uuf.jpg[/img][/url]https://bit.ly/2Jcmk50
viagra online pharmacy australia
viagra online pharmacy india
levitra avec ou sans ordonnance
cialis generique en pharmacie en belgique
acheter viagra freehostp com
viagra order by phone
combien coute un paquet de viagra en pharmacie
cialis 5 mg prix maroc
kamagra oral jelly nebenwirkungen alkohol
medicament cialis prix en pharmacie
faut il une ordonnance pour acheter du viagra en belgique
acheter levitra 10mg en ligne
acheter tadalafil 10mg
meilleur site pour acheter cialis
acheter du viagra sur internet est ce dangereux
lowest price viagra uk
achat vrai cialis 20mg
prix du viagra en pharmacie en belgique
prix officiel levitra
forum sur quel site acheter du cialis

XEvil will crash worldwide internet

(LatonyaMaype, 2018.03.24 21:15)

This message is posted here using XRumer + XEvil 4.0

XEvil 4.0 is a revolutionary application that can solve almost any antibot captcha.
Captcha Solution Google (ReCaptcha-1, ReCaptcha-2), Facebook, BING, Hotmail, Yahoo,
Yandex, VKontakte, Captcha Com - and over 8400 other types!

You read this - it means it works! ;)
Details on the official website of XEvil, there is a free demo version.

Check YouTube video "XEvil ReCaptcha2"

All internet will be CRASHED with XEvil!?

(LatonyaMaype, 2018.03.24 11:34)

This message is posted here using XRumer + XEvil 4.0

XEvil 4.0 is a revolutionary application that can break almost any antibot protection.
Captcha Solution Google (ReCaptcha-1, ReCaptcha-2), Facebook, BING, Hotmail, Yahoo,
Yandex, VKontakte, Captcha Com - and over 8400 other types!

You read this - it means it works! ;)
Details on the official website of XEvil, there is a free demo version.

Check YouTube video "XEvil ReCaptcha2"

Recommendations: how to promote your rats.eoldal.hu

(LatonyaMaype, 2018.03.22 15:00)

This message is posted here using XRumer + XEvil 4.0

XEvil 4.0 is a revolutionary application that can bypass any anti-bot captcha.
Captcha Recognition Google (ReCaptcha-1, ReCaptcha-2), Facebook, BING, Hotmail, Yahoo,
Yandex, VKontakte, Captcha Com - and over 8400 other types!

You read this - it means it works! ;)
Details on the official website of XEvil, there is a free demo version.

Check YouTube video "XEvil ReCaptcha2"

kiralyzsofi@gmail.com

(Balogh-Király Zsófia, 2014.09.04 15:00)

SziaszTok!!!
Nagyon sürgŐs kérdésem lenne!
Patkányom Bogyó a végét járja! tegnap elŐtt vette észre a férjem, hogy nem nagyon mozog, már akkor azt hitte, hogy elpusztult. TegnapelŐtt este levágták a fogát mert ez kiskori baja, hogy össze-vissza nő. Két hónapja nem volt levágva és túlzottan megnőtt, azt hittük az a baj, de levágták neki ugye azt is akkor. Kapott antibiotikumot, meg vmi vitaminos lötyis szurit. Tegnap kapott vitaminos infúzíiót meg megint antibiotikumos szurit. Estére jobban kellett volna lennie, de semmi csak annyi, hogy a sajtra rámozdult, de nem tudta már megenni. Reggelre se lett jobban, megint elvittük dokihoz ismét antibiotikumos szurit ismét infúzió. Doki megjegyezte, hogy túl sokat pisilt, úgy hogy szerinte a vesével lesz baja. Annyi esetleg, hogy dokinál jobban mocorgott, meg Férjemet meg akarta harapni, de nem volt ereje, tehát ennyivel több mozgás mutatott ki, de kb ennyi. Van még remény? doki szerint végét járja, szeritnte a vesék a bajosak.
A történet furasága annyi, hogy szombaton, mikor takarítottuk a ketrecet, még nem tűnt betegnek, simán jött a kajáért, kedd estre meg mintha vmi történt volna vele, egyik pillanatról a másikra. Lehet, hogy ennyire hirtelen tényleg leállt a veséje?
Segítsetek kérlek, mert lehet holnapra el kell altatni mert nem tudok már ránézni állandóan sírnék! Etetni próbáljuk bébi kajával, májkrémmel sajttal, ömlesztett sajttal, de semmi. Egyedül a sajtot húzta be a ketrecbe, de már megenni nem ette meg, ereje miatt vagy foga miatt nem tudom.
U.i.: tesója Soma telejesen jól van, összesen 4-en vannak a nagyketrecben. Csak a Bogyinak lett baja.


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96