Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Patkány betegségek; mit tegyünk ilyenkor?

 1.Élősködők

 a.)    Bolhásság
 A leggyakoribb élősködő. Általában akkor jelentkezik, ha egyéb állatok is vannk a lakásban (pl. kutya macska). Az állat rengeteget vakarózik. A szőr átvizsgálásánál, ha nem is találjuk meg rögtön a kis állatkákat, a nyomaikat egészen biztosan megleljük. Apró, koromszerű szemcsék a szőrben, ami valójában bolhaürülék. Ha ilyet találunk, vessük alá állatkánkat egy betadinos fürdésnek. Az állatpatikákban, kereskedésekben kapható bolhaírtó porok, cseppek a fürdetés után javasoltak. Ha ezek után sem múlik a viszketés, tovább kell kutatnunk.
 b.)    Atkák
 Az atkákat se nehéz felismerni. Foltokban szőrhullás kiskedvencükön, melyek viszketnek, hámlanak.Érdemes állatorvoshoz fordulni.
 c.)    Férgek
 Ugyanúgy, ahogy kutyák, macskák megkaphatják, a patkányok is lehetnek férgesek, bár ez elég ritka. Tünetei az étvágytalanság, hirtelen fogyás, levertség, egy helyben gubbasztás. Forduljunk állatorvoshoz, aki feltehetőleg féreghajtót ad majd kedvencünknek.
 
2. Meghűlés
 
Huzatos, hideg helyen tartott állatoknál fordul elő. Prüszkölés, orrfolyás, esetleg étvágytalanság, ritkán hasmenés (ld.lentebb.) kíséri. Az állatot ketrecestül telepítsük át egy meleg helyre, segíthet a melegvizes tömlő, esetleg (ha van,infra) lámpa. Mindenképpen forduljunk állatorvoshoz a szövődmények elkerülése végett. Az orvos valószínűleg antibiotikumot fog adni a kicsinek. Igyekezzünk fokozottan vitamin és fehérjedús ételeken tartani a betegség ideje alatt(na persze eztis mértékkel). Ha az állat nem eszik-iszik, szemcseppentőből vagy fecskendőből itassuk macska-tejpótló tápszerrel, mézes tejjel, teával.
 
3.Hasmenés
 
Vizes, nedves, esetleg romlott ételtől gyakran előfordul. Várjuk meg míg a hasmenés elmúlik, majd könnyű ételekken tartsuk az állatot legalább 5 napig.
Ha a hasmenés órák múlva sem akar csillapodni (max 12 óra!), fordulj állatorvoshoz.
 
4.Kötőhártyagyulladás
 
Az állat erősen könnyezik. Valamilyen allergia váltja ki, leginkább az illatosított forgáccsal almozott állatoknál gyakori, de előfordulhat más almon tartott állatoknál is. Fordulj azonnal állatorvoshoz!
 
5. Allergiás megbetegedések
 
leggyakrabban a forgács váltja ki, ha poros, dohos, esetleg fülledt, nedves.
 a.)    Prüszkölés
 A por okozza. Cseréljük le a forgácsot jó minőségű szénára, de segíthet egy mási márkájú forgács használata. De ez lehet megfázás is! Fordulj állatrvoshoz.
 b.)    Könnyezés
 Ld. a „prüszkölésnél”. 5/a
 c.)    A vörös könny
 
1)
Szomorú és veszélyes dolog, pont ezért kell szót ejtenünk róla. A vörös könny gyakorlatilag egy felsőlégúti allergiás tünet. Rengeteg patkány szenved ebben a betegségben, az egyre romló minőségű alomanyagok miatt. Nemcsak a patkányokra veszélyes, nyulak, csincsllák is nagy eséllyel megkaphatják.A forgácsban-szénában található illatosítóadalékok okozzák, melyek irritálják az állat légútjait. A vörös könny egy vöröses váladék, amely a szem, a száj és az orrnyílások körül jelentkezhet. Több fokozata van. Eleinte csak a szem körül, aztán már az orr körül, végül a száj körül is fellelhető. A betegség első fázisában könnyen gyógyítható, később hosszabb antibiotikumos kúrára van szükség, s a betegség késői stádiumában,mikor a vörös maszatok hörgéssel, nehéz légzéssel párosulnak, nagy valószínűséggel halálos. Legfőképpen az öreg állatokra veszélyes, valamint a kölykökre.Amint felfedezzük a betegség vöröslő jeleit, azonnal váltsunk át más alomra.Ez lehet jó minőségű széna, de a legbiztonságosabb a puha macskaalom(nem a köves, az kényelmetlen és túl kavicsos a patkányoknak.) A kis beteget vigyük el az állatorvoshoz, aki megvizsgálja kedvencünket, s megállapítja, milyen mértékű a fertőzés.Az állat a betegség későbbi stádiumaiban nehezen veszi a levegőt, étvágytalan, letargikus, nyúzott. Ilyenkor mi már nem sokat tehetünk, tartsuk meleg helyen, esetleg a ketrecen kívűl, melegvizes tömlővel. Ne próbáljuk fecskendőből, szemcseppentőből itatni, mert lehet hogy nem tud nyelni, s így könnyen megfulladhat. Az orvos infúziót ad majd neki.
2) 
Az én patkányomnak is ilyen tünetei vannak. Most Anti biotikumot kap. Azért könnyezik pirosat, mert tüdő gyulladása van, és a szervezete rosszul választja ki a dolgokat, és túl sokat is termel valamibő, és ezt ki könnyezi. Ez a váladék nagyon büdös, és végső stádium. Szerencsére Peták még mindíg nagyszerű étvágynak örvend, és még mindíg aktív. Ez való színüleg megmentheti az életét. 
Mi ilyenkor a teendő? Mindenképpen vidd állatorvoshoz! és ha neki is olyasmi betegsége van, mint Petáknak, azonnl kell cselekedned! Tartsd az állatodat száraz hejen, és ne adj neki száraz kenyeret, mert felfóvódhat tőle könnyen. 

 
6.Túlnővések
 a.)    A fog túlnövése
 Az állat nem eszik, lefogy. A szájába kukkantva jól látszik, hogy alsó vagy felső fogai túlnőttek. Vidd állatorvoshoz, aki majd lecsípi a túlnőtt fogakat. Adj több száraz eleséget, rágcsirudakat, tisztított faágakat, fogkoptató követ.
 b.)    a karmok túlnövése
 Nem veszélyes, de fájdalmas. A túlnőtt karom mindenhová beakad, fájdalmat okozva az állatnak. Ne próbáld meg otthon lecsípni, vidd az állatorvoshoz. Szerezz a ketrecbe fadarabokat. 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Joe Bonamassa tickets 2018

(Cliffgeobe, 2018.10.30 22:34)

Joe Bonamassa is a famous country singer, so don't miss the possibility to visit [url=http://joebonamassatour.com/]Joe Bonamassa tour 2018 dates[/url]

Buy Cheap Medications Without Prescription Online From Canada

(LuckScouB, 2018.10.28 10:18)

Buy Cheap Medications Without Prescription Online From Canada:

http://myinstantfriend.com/content/buy-atopex-arimidex-zometa-allegra-fastofen-pyrantel-zometa-online-without-prescription

Get Gener1c Online Tabletss in 2018

(Mjaelnap, 2018.10.21 01:50)

Get Tadalaf1l affects the body by dilating blood vessels, making it easier for blood to flow to wherever it’s needed.
The frets over fluoride are reminiscent of <a href="https://www.getgenericcialis.us/">link</a> the unfounded fear that vaccines cause autism: disproved by science, yet steadfast nonetheless.

> бк леон зеркало сайта работающее регистрация

(Michaelbar, 2018.10.18 20:17)

.[url=http://in.bleon.science/red/beton.php][img]http://in.bleon.science/img/mirror.php?q=Reawn[/img][/url]
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
<span class="f"><span class="nobr">20 Apr 2017</span> - <span class="nobr">23 sec</span></span><br>Стратегия live ставок на настольный теннис <b>прогнозы на спорт</b> ... на спорт бесплатно <b>прогнозы на спорт</b> футбол <b>платные прогнозы на спорт</b> <b>...</b>... НА ФУТБОЛ, <b>спорт прогноз</b>, впрогнозе, прогнозы <b>сегодня</b>, прогноз на <br>футбол, в прогнозе,buy fixed matches,pronostici, pronostici calcio, pronostici <br>serie a,&nbsp;...30 авг 2018 <b>...</b> Официальное зеркало <b>Леонбет</b>. ... «LeonBets» или букмекерская компания «<br>Леон» считается отличным выбором для новичков среди&nbsp;...12 сен 2018 <b>...</b> БК Леон (<b>leonbets</b>) <b>букмекерская контора</b>, регистрация, зеркало. <b>Leonbets</b> <br><b>букмекерская контора</b> мобильная версия.Букмекерские конторы и <b>ставки</b> на спорт .... Прибыльная статистика: тотал <br>матча (ТМ) в <b>футболе</b>, 26.09.2018 ... <b>ставки</b> ТМ (2,5) <b>сегодня</b> наблюдается в <br>немецких сшибках (Третья <b>лига</b>, региональная <b>лига</b>), ... Лучшая <b>ставка</b> тотал.14 июл 2018 <b>...</b> Прогнозы на футбол – это то чем интересуются как профессиональные <br>каперы, так и любители «кинуть пару сотен на.<b>Прогнозы</b> на <b>спорт</b> – продажа <b>спортивных прогнозов</b> от <b>профессионалов</b>. ... <br>Подписка на <b>спортивные прогнозы</b> - <b>прогнозы</b> на <b>спорт</b> от <b>профессионалов</b>. <br>... <b>прогнозы</b> на футбол и другие матчи - ставки и <b>прогнозы на сегодня</b>.18 июл 2018 <b>...</b> леон <b>доступ</b> +к <b>сайту зеркало</b>. леон бк <b>зеркало</b> рабочее. леон актуальное <br><b>зеркало</b> +на сегодня. <b>бк леон</b> официальный <b>сайт зеркало</b>&nbsp;...Для того чтобы делать любые <b>ставки</b>, в т.ч. <b>ставки на футбол</b> и они <br>приносили прибыль, ... В случае если ваша <b>ставка</b> не прошла, не стоит <br>пытаться отыграться, так как .... Единая <b>Лига</b> отреагировала на слова Андрея <br>Кириленко.<b>Для</b> выигрыша по экспрессу нужно, чтобы <b>все</b> события <b>в</b> экспрессе не ... во <br>всех видах <b>спорта</b> (может по-разному называться, например, <b>в</b> автогонках&nbsp;... https://misanthrope.io.ua/journal
https://qwellnesscenter.com/blog/blog-article-k2-basic.html

https://www.drive2.ru/users/Alekkkseiii/ [url=https://www.drive2.ru/users/pavel-brenko/] [/url]

free dating sites forum , speed dating funky buddha london 31 october

(Rebeccatiz, 2018.10.18 00:16)

Add me kik - ASOMPO[url=http://myhotmy.com][img]http://vyfoo.ru/72022b5e308ae172f30660bef78f39c8.jpg[/img][/url]Add me kik - ASOMPO
ONOMORA
SOBOMA
BOMOSO
REMUDO

30 year old dating 15 year old
two virgins dating
hook up watches for sale philippines
kkk dating site
dating websites for lgbt
what is the meaning of hook up with someone
hook up surfing reviews
dating in hemet ca
dating sites france free
type a and b personality dating


buzzfeed dating the signs
jacksonville dating site;20
dating after massive weight loss
oshawa dating sites;30
dating dos and don'ts 1949;20
dating no nos;30
how do i hook up studio monitors
dating at 56

Помогите

(JoshuaInhes, 2018.10.16 23:05)

Подскажите что лучше xl pipe или кабель? Помогите

buy Asypebef online antedly

(WilliamHP, 2018.10.15 15:40)

[url=http://xvxuu.us/is-adipex-safe/]http://xvxuu.us/is-adipex-safe/[/url] Theaplylanna

essay writing service

(Tylersnawn, 2018.10.15 09:51)

Essay Writing Service - EssayErudite.com

Our [url=https://essayerudite.com]essay writing service[/url] provides a full-scale writing assistance accessible online 24/7.
Apart from many other writing companies, we are rather picky when forming a professional staff of experts.
Moreover, we try to make our every customer feel safe and pleased with the service.

<a href="https://essayerudite.com" />essay writing service</a>

Essay Writing Service - https://essayerudite.com

[url=https://essayerudite.com/write-my-research-paper/]write my term paper[/url]
[url=https://essayerudite.com/write-my-paper/]write my papers[/url]
[url=https://essayerudite.com/college-paper-writing-service/]college writing services[/url]
[url=https://essayerudite.com/buy-essay/]buy essays[/url]
[url=https://essayerudite.com/thesis-writing-service/]thesis editing services[/url]
[url=https://essayerudite.com/college-paper-writing-service/]college paper[/url]
[url=https://essayerudite.com/cheap-essay-writing-service/]cheap paper[/url]
[url=https://essayerudite.com/write-my-essay/]write essay yourself[/url]
[url=https://essayerudite.com/cheap-essay-writing-service/]cheap essay writers[/url]
[url=https://essayerudite.com/do-my-homework/]do my math homework[/url]
[url=https://essayerudite.com/dissertation-writing-service/]professional dissertation writers[/url]
[url=https://essayerudite.com/buy-essays-online/]buy essays[/url]
[url=https://essayerudite.com/thesis-writing-service/]custom thesis writing service[/url]
[url=https://essayerudite.com/dissertation-writing-service/]dissertation editing services[/url]
[url=https://essayerudite.com/college-essay-help/]college essays help[/url]
[url=https://essayerudite.com/college-paper-writing-service/]college paper service[/url]
[url=https://essayerudite.com/write-my-research-paper/]write research paper for me[/url]
[url=https://essayerudite.com/buy-essays-online/]buy an essay online[/url]
[url=https://essayerudite.com/write-essay-for-me/]write my essay cheap[/url]
[url=https://essayerudite.com/buy-essays-online/]buy an essay online cheap[/url]

http://2su.su/

(LoraLaw, 2018.10.14 18:34)

Hello.

EssayErudite.com essay writing service N1

(Tylersnawn, 2018.10.13 22:40)

Essay Writing Service - EssayErudite.com

Our [url=https://essayerudite.com]essay writing service[/url] provides a full-scale writing assistance accessible online 24/7.
Apart from many other writing companies, we are rather picky when forming a professional staff of experts.
Moreover, we try to make our every customer feel safe and pleased with the service.

<a href="https://essayerudite.com" />essay writing service</a>

Essay Writing Service - https://essayerudite.com

Проститутки Краснодара

(AmuelBat, 2018.10.13 07:18)

[url=http://www.prostitutki-krasnodar.ru]Шлюхи в Краснодаре[/url]
[url=http://www.prostitutki-krasnodar.ru/individuals/]Индивидуалки Краснодара[/url]
[url=http://www.prostitutki-krasnodar.ru/massage-salons/]Массажные салоны Краснодара[/url]
[url=http://www.prostitutki-krasnodar.ru/individuals/vyezd/]Выезд блядей в Краснодаре[/url]
[url=http://www.prostitutki-krasnodar.ru/individuals/1000-rubley/]Бюджетные бляди Краснодара[/url]
[url=http://www.prostitutki-krasnodar.ru/znakomstva/]Интимные знакомства в Краснодаре[/url]
[url=http://prostitutki-irkutska.ru]Проститутки Иркутска[/url]
[url=http://prostitutki-perm.ru]Шлюхи Перьми[/url]
[url=http://girls-kzn.mobi]Шлюхи Казань[/url]
[url=http://girls-kzn.mobi/individuals/]Индивидуалки Казань[/url]
[url=http://girls-kzn.mobi/znakomstva/]Секс знакомства Казань[/url]
[url=http://penza-dosug.ru]Проститутки Пенза[/url]
[url=http://girls-ufa.ru]Проститутки Уфа[/url]
[url=http://girls-msk.ru]Шлюхи Москва[/url]
[url=http://dosugspb24.ru]Шлюхи Питер[/url]
[url=https://top.girls-nsk.ru]Шлюхи Новосибирск[/url]

Проститутки Краснодара

(AmuelBat, 2018.10.12 22:31)

[url=https://www.prostitutki-krasnodar.ru]Шлюхи в Краснодаре[/url]
[url=https://www.prostitutki-krasnodar.ru/individuals/]Индивидуалки Краснодара[/url]
[url=https://www.prostitutki-krasnodar.ru/massage-salons/]Массажные салоны Краснодара[/url]
[url=https://www.prostitutki-krasnodar.ru/individuals/vyezd/]Выезд индивидуалки в Краснодаре[/url]
[url=https://www.prostitutki-krasnodar.ru/individuals/1000-rubley/]Недорогие шлюхи[/url]
[url=https://www.prostitutki-krasnodar.ru/individuals/znakomstva/]Секс знакомства в Краснодаре Краснодара[/url]
[url=http://www.prostitutki-krasnodar.ru]Проститутки в Краснодаре[/url]
[url=http://www.prostitutki-krasnodar.ru/individuals/]Индивидуалки Краснодара[/url]
[url=http://www.prostitutki-krasnodar.ru/massage-salons/]Массажные салоны в Краснодаре[/url]
[url=http://www.prostitutki-krasnodar.ru/individuals/vyezd/]Выезд блядей в Краснодаре[/url]
[url=http://www.prostitutki-krasnodar.ru/individuals/1000-rubley/]Недорогие шлюшки Краснодара[/url]
[url=http://www.prostitutki-krasnodar.ru/individuals/znakomstva/]Секс знакомства в Краснодаре[/url]
[url=https://prostitutki-krasnodar.ru]Шлюхи в Краснодаре[/url]
[url=https://prostitutki-krasnodar.ru/individuals/]Индивидуалки в Краснодаре[/url]
[url=https://prostitutki-krasnodar.ru/massage-salons/]Массажные салоны Краснодара[/url]
[url=https://prostitutki-krasnodar.ru/individuals/vyezd/]Выезд шлюх в Краснодаре[/url]
[url=https://prostitutki-krasnodar.ru/individuals/1000-rubley/]Недорогие проститутки Краснодара[/url]
[url=https://prostitutki-krasnodar.ru/individuals/znakomstva/]Интим знакомства Краснодара[/url]
[url=http://prostitutki-krasnodar.ru]Шлюхи Краснодара[/url]
[url=http://prostitutki-krasnodar.ru/individuals/]Индивидуалки в Краснодаре[/url]
[url=http://prostitutki-krasnodar.ru/massage-salons/]Массажные салоны в Краснодаре[/url]
[url=http://prostitutki-krasnodar.ru/individuals/vyezd/]Выезд индивидуалки в Краснодаре[/url]
[url=http://prostitutki-krasnodar.ru/individuals/1000-rubley/]Бюджетные проститутки Краснодара[/url]
[url=http://prostitutki-krasnodar.ru/individuals/znakomstva/]Секс знакомства Краснодара[/url]

Help with the problem of potency

(Bryanbuh, 2018.10.12 13:03)

P.S. [url=http://www.farmcookkauai.com/wp/alesse/how-can-i-buy-viagra-in-india]Related Web Site[/url]

Elevated Blood Pressure - Subject Heart

(AAnnuarDaf, 2018.10.11 22:57)

Compression est comment robuste votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur essence pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque set votre determination bat, il pompe le sang par vos arteres a la vacances de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-et-ordonnance/

Ломбардный кредит обычно выдается на срок мти

(Kimmouth, 2018.09.24 13:40)

Как же получить деньги с плохой кредитной историей? куда обращаться, когда срочно нужно взять в долг в москве? существуют ли организации.. Нарушения со стороны банков при досрочном погашении [url=http://colecem.isypemi.ru/Xxrgk.aspx]деньги недвижимость[/url] Довольно часто банками устанавливается противозаконная плата за досрочное погашение потребительского кредита в виде штрафа или комиссии.. Бланковая ссуда, [url=http://ycola.isypemi.ru/2018/08/29/klyukva-kredit-kalkulyator.php]клюква кредит калькулятор[/url] бланковый кредит кредит без обеспечения ценными бумагами..

qv25jl2t

(Aaronral, 2018.09.24 13:34)

wh0cd28224 [url=http://buyyasmin.us.org/]buy yasmin online[/url]

5qx9daab

(Aaronral, 2018.09.24 13:29)

wh0cd28224 [url=http://prozac.us.org/]Prozac UK[/url]

pharmacy manchester

(Jeroldmep, 2018.09.24 13:18)

[url=http://cialisonlineinfo.com]cialis online sverige[/url] generic cialis november 2017

liado

(shouts, 2018.09.24 13:00)

[url=https://www.Ladystil.com/]www.Ladystil.com[/url]

Стрингианал порно

(MartynRug, 2018.09.24 12:52)

Смотреть видео порно ролик порно семья папа дочь мама сын абсолютно свободно на сайте папа <a href="http://uryfyw.ytowa.ru/43461.asp">порно магазин post php</a> сын и дочь свингеры правду.. Красивое порно и еротика. Фото члена в руке девушки. Порновидео полных [url=http://ifulykure.uhawofy.ru/2018/08/30/28479.aspx]порнорассказы скриншоты[/url] в годах секс видео вдвоем домашнее зрелые женщины.. Огромная колекция бесплатного порно видео! порнуха! <a href="http://xawywa.omovahyt.ru/2018/09/02_80165.html">компания кинк ком смотреть видео же скачать порно</a> бесплатное порно видео онлайн!.. Xhamster 4 года назад [url=http://wajeto.uqujywev.ru/2018-08-31_75530.asp]трансвестити порно дивитися онлайн[/url] в чулкахлесбо в чулкахлесби зрелыепорно. 3 недели назад волосатые лесбиянкизрелые оргииоргазм мамочекоргия.. 3 недели назад [url=http://eruhydig.atudumeg.ru/43918.html]скачать порно игры где можно ебать хуём[/url] xhamster мачеха, старые с молодыми (18+), лесби совращение, молодежь (18+), мамочки, лесбиянки, милф, маленькие подростки.. Бесплатно смотреть порно видео лесбиянки <a href="http://pasytego.ajasezowe.ru/Y9jUz.asp">порно лесбиянок на мобильник</a> хорошем качестве без безопасно скачать отборную порнуху с лесбиянками на айфон, андроид или..


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96

Következő »