Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Patkány betegségek; mit tegyünk ilyenkor?

 1.Élősködők

 a.)    Bolhásság
 A leggyakoribb élősködő. Általában akkor jelentkezik, ha egyéb állatok is vannk a lakásban (pl. kutya macska). Az állat rengeteget vakarózik. A szőr átvizsgálásánál, ha nem is találjuk meg rögtön a kis állatkákat, a nyomaikat egészen biztosan megleljük. Apró, koromszerű szemcsék a szőrben, ami valójában bolhaürülék. Ha ilyet találunk, vessük alá állatkánkat egy betadinos fürdésnek. Az állatpatikákban, kereskedésekben kapható bolhaírtó porok, cseppek a fürdetés után javasoltak. Ha ezek után sem múlik a viszketés, tovább kell kutatnunk.
 b.)    Atkák
 Az atkákat se nehéz felismerni. Foltokban szőrhullás kiskedvencükön, melyek viszketnek, hámlanak.Érdemes állatorvoshoz fordulni.
 c.)    Férgek
 Ugyanúgy, ahogy kutyák, macskák megkaphatják, a patkányok is lehetnek férgesek, bár ez elég ritka. Tünetei az étvágytalanság, hirtelen fogyás, levertség, egy helyben gubbasztás. Forduljunk állatorvoshoz, aki feltehetőleg féreghajtót ad majd kedvencünknek.
 
2. Meghűlés
 
Huzatos, hideg helyen tartott állatoknál fordul elő. Prüszkölés, orrfolyás, esetleg étvágytalanság, ritkán hasmenés (ld.lentebb.) kíséri. Az állatot ketrecestül telepítsük át egy meleg helyre, segíthet a melegvizes tömlő, esetleg (ha van,infra) lámpa. Mindenképpen forduljunk állatorvoshoz a szövődmények elkerülése végett. Az orvos valószínűleg antibiotikumot fog adni a kicsinek. Igyekezzünk fokozottan vitamin és fehérjedús ételeken tartani a betegség ideje alatt(na persze eztis mértékkel). Ha az állat nem eszik-iszik, szemcseppentőből vagy fecskendőből itassuk macska-tejpótló tápszerrel, mézes tejjel, teával.
 
3.Hasmenés
 
Vizes, nedves, esetleg romlott ételtől gyakran előfordul. Várjuk meg míg a hasmenés elmúlik, majd könnyű ételekken tartsuk az állatot legalább 5 napig.
Ha a hasmenés órák múlva sem akar csillapodni (max 12 óra!), fordulj állatorvoshoz.
 
4.Kötőhártyagyulladás
 
Az állat erősen könnyezik. Valamilyen allergia váltja ki, leginkább az illatosított forgáccsal almozott állatoknál gyakori, de előfordulhat más almon tartott állatoknál is. Fordulj azonnal állatorvoshoz!
 
5. Allergiás megbetegedések
 
leggyakrabban a forgács váltja ki, ha poros, dohos, esetleg fülledt, nedves.
 a.)    Prüszkölés
 A por okozza. Cseréljük le a forgácsot jó minőségű szénára, de segíthet egy mási márkájú forgács használata. De ez lehet megfázás is! Fordulj állatrvoshoz.
 b.)    Könnyezés
 Ld. a „prüszkölésnél”. 5/a
 c.)    A vörös könny
 
1)
Szomorú és veszélyes dolog, pont ezért kell szót ejtenünk róla. A vörös könny gyakorlatilag egy felsőlégúti allergiás tünet. Rengeteg patkány szenved ebben a betegségben, az egyre romló minőségű alomanyagok miatt. Nemcsak a patkányokra veszélyes, nyulak, csincsllák is nagy eséllyel megkaphatják.A forgácsban-szénában található illatosítóadalékok okozzák, melyek irritálják az állat légútjait. A vörös könny egy vöröses váladék, amely a szem, a száj és az orrnyílások körül jelentkezhet. Több fokozata van. Eleinte csak a szem körül, aztán már az orr körül, végül a száj körül is fellelhető. A betegség első fázisában könnyen gyógyítható, később hosszabb antibiotikumos kúrára van szükség, s a betegség késői stádiumában,mikor a vörös maszatok hörgéssel, nehéz légzéssel párosulnak, nagy valószínűséggel halálos. Legfőképpen az öreg állatokra veszélyes, valamint a kölykökre.Amint felfedezzük a betegség vöröslő jeleit, azonnal váltsunk át más alomra.Ez lehet jó minőségű széna, de a legbiztonságosabb a puha macskaalom(nem a köves, az kényelmetlen és túl kavicsos a patkányoknak.) A kis beteget vigyük el az állatorvoshoz, aki megvizsgálja kedvencünket, s megállapítja, milyen mértékű a fertőzés.Az állat a betegség későbbi stádiumaiban nehezen veszi a levegőt, étvágytalan, letargikus, nyúzott. Ilyenkor mi már nem sokat tehetünk, tartsuk meleg helyen, esetleg a ketrecen kívűl, melegvizes tömlővel. Ne próbáljuk fecskendőből, szemcseppentőből itatni, mert lehet hogy nem tud nyelni, s így könnyen megfulladhat. Az orvos infúziót ad majd neki.
2) 
Az én patkányomnak is ilyen tünetei vannak. Most Anti biotikumot kap. Azért könnyezik pirosat, mert tüdő gyulladása van, és a szervezete rosszul választja ki a dolgokat, és túl sokat is termel valamibő, és ezt ki könnyezi. Ez a váladék nagyon büdös, és végső stádium. Szerencsére Peták még mindíg nagyszerű étvágynak örvend, és még mindíg aktív. Ez való színüleg megmentheti az életét. 
Mi ilyenkor a teendő? Mindenképpen vidd állatorvoshoz! és ha neki is olyasmi betegsége van, mint Petáknak, azonnl kell cselekedned! Tartsd az állatodat száraz hejen, és ne adj neki száraz kenyeret, mert felfóvódhat tőle könnyen. 

 
6.Túlnővések
 a.)    A fog túlnövése
 Az állat nem eszik, lefogy. A szájába kukkantva jól látszik, hogy alsó vagy felső fogai túlnőttek. Vidd állatorvoshoz, aki majd lecsípi a túlnőtt fogakat. Adj több száraz eleséget, rágcsirudakat, tisztított faágakat, fogkoptató követ.
 b.)    a karmok túlnövése
 Nem veszélyes, de fájdalmas. A túlnőtt karom mindenhová beakad, fájdalmat okozva az állatnak. Ne próbáld meg otthon lecsípni, vidd az állatorvoshoz. Szerezz a ketrecbe fadarabokat. 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

propecia online 141 mg

(Thomasmeree, 2019.01.12 10:21)

buy finasteride pills
[url=http://propeciausfinasteridhq.com/]buy finasteride no prescription[/url]
propecia online
<a href=http://propeciausfinasteridhq.com/#>buy propecia pills</a>
buy finasteride online

propecia online 167 mg

(Thomasmeree, 2019.01.12 06:37)

buy propecia online without prescription
[url=http://propeciausfinasteridhq.com/]buy finasteride[/url]
buy propecia cheap
<a href=http://propeciausfinasteridhq.com/#>buy propecia medication</a>
buy finasteride no prescription

ЛЕНИН КАК МИНА УНИЧТОЖИВШАЯ СССР

(RobertChary, 2019.01.10 10:54)

[url=https://youtu.be/7pbnMAvUG3g]ЛЕНИН КАК МИНА УНИЧТОЖИВШАЯ СССР[/url]

galassowly Unlarry

(lyutsok, 2019.01.09 15:25)

[url=http://5o5.info]http://5o5.info[/url] Theaplylanna

Малыши в бытие женского пола

(WillieAnesk, 2019.01.08 11:15)

«Любит женщину, полюбит и ребенка». Мы крайне всегда слушаем сию присказку, если заходит речь об детях, каковых джентльмен принимает вместе с возлюбленной дамою. Так как мужчина влюбляется вовсе не в деток, а в барышню и сознаёт что если уж он намеревается существовать совместно с ней, в таком случае он еще намерен взять на себя лично эдакие обязанности.
Поподробнее:
<a href=http://vokez.ru/semja-i-deti/310-kak-skinut-lishnij-ves-2.html>брак с женщиной с ребенком</a>

galassowly Unlarry

(haileysok, 2019.01.08 08:44)

[url=http://7j6.info/why-is-ambien-abuse/]http://7j6.info/why-is-ambien-abuse/[/url] Theaplylanna

Игра райзер

(gamehip, 2019.01.06 06:23)

При этом в случае не предполагаемого отключения связи с всемирной паутиной Интернет, не требуется расстраиваться, так как вполне реалистично докачать востребованные файлы, и поэтому без затруднений запустить игру на компьютере или ноутбуке. Разыскать https://gamingbooster.ru/ скачать game booster на андроид бесплатно

Several Surefire Solar Power Hints You Want These days

(Jackiepourl, 2019.01.03 13:35)

[img]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/ee/Neapolitan_Sunset.jpg/1920px-Neapolitan_Sunset.jpg[/img]

Most people know the "whys" of using solar energy, yet few really view the "hows.Inch Even so, simply by [url=https://en.wikipedia.org/wiki/Solar_energy]Solar Energy[/url] mastering somewhat regarding it, it is easy for you to turn into a specialist to your friends and family. The next article will show you everything you should know about solar panel technology.

An eco friendly approach to saving funds are by using a solar normal water container for you to temperature the residence's drinking water. You can purchase a solar-powered water container or in any on demand technique. Select a warm just right your homes roof, as well as put in a pv hot water heater aquarium.

Once you've created solar power, you will have to have a reliable sd card for this. [url=https://theupsidefull.com/]watch The Upside online[/url] An excellent electric battery that stores a great deal of electrical power for a long period or even offering energy developed for you to utility companies can be wonderful tips.

You should also consider any back-up strength method within the perhaps your own solar panel systems breakdown. Although generators may be feasible solution, you could also elect to continue to be plugged in to the metered and harness conventional strength in the times that the solar panel systems are usually not working. If you choose the actual backup power generator selection, [url=https://thesecretlifeofpets2full.com/]watch The Secret Life of Pets 2 online[/url] be sure you check its performance on a regular basis. Additionally it is not a bad thought to own many back up electrical generator.

Numerous governmental government bodies supply levy loans pertaining to solar energy installs. You will get a package up to 30% of the bodies expense. Check online to find out more.

Following your own solar power systems are set up, be sure to check your inverter frequently. A green light is typical. Call the specialist if you notice several pulsating lights or even recognize a number of lighting is away. Many people do not possess the expertise required to trouble-shoot solar panel technology cell problems. If the solar panels feature a warrantee associated with 25 years, a home get in touch with coming from a service specialist must not cost you something.

Make sure your solar panels will be efficient all through the year. You just need to cherish the place that the sunlight [url=https://theupsidefull.com/]https://theupsidefull.com/[/url] provides natural light and hang up the panels consequently.

You save funds on your own heating bill by installing photo voltaic solar power systems on the residence or utilizing photo voltaic water heating system. These particular cells work best within places which have no less than a few regular hrs involving sunshine. Many individuals reap the benefits of solar power water heaters so that you can reduce the expense included in heating system his or her pool.

Changing to be able to solar powered energy could help many people spend less and also protect environmental surroundings. Regrettably, people recognize [url=https://thesecretlifeofpets2full.com/]https://thesecretlifeofpets2full.com/[/url] this. Now you have check this out report, you should last but not least recognize the truly great rewards solar energy provides.

How do i watch Chaos Walking on my Iphone?

(ShannonPak, 2019.01.02 10:26)

Are there any websites where I can watch newer Chaos Walking online for free without a download?

[url=https://chaoswalkingfullonline.com/]Chaos Walking full movie[/url]
[url=https://chaoswalkingfullonline.com/]Chaos Walking[/url]
[url=https://chaoswalkingfullonline.com/]Chaos Walking 2019[/url]
[url=https://chaoswalkingfullonline.com/]https://chaoswalkingfullonline.com/[/url]
[url=https://chaoswalkingfullonline.com/]https://chaoswalkingfullonline.com/[/url]
[url=https://chaoswalkingfullonline.com/]Chaos Walking full movie online[/url]
[url=https://chaoswalkingfullonline.com/]Chaos Walking full movie download[/url]
[url=https://chaoswalkingfullonline.com/]Chaos Walking online[/url]
[url=https://chaoswalkingfullonline.com/]Chaos Walking online free[/url]
[url=https://chaoswalkingfullonline.com/]Chaos Walking watch online[/url]
[url=https://chaoswalkingfullonline.com/]Chaos Walking movie download[/url]
[url=https://chaoswalkingfullonline.com/]Chaos Walking Online free[/url]
[url=https://chaoswalkingfullonline.com/]watch Chaos Walking full movie[/url]
[url=https://chaoswalkingfullonline.com/]Chaos Walking full movie hd[/url]
[url=https://chaoswalkingfullonline.com/]Chaos Walking full movie[/url]
[url=https://chaoswalkingfullonline.com/]Chaos Walking full movie online[/url]
[url=https://chaoswalkingfullonline.com/]Chaos Walking full movie download[/url]
[url=https://chaoswalkingfullonline.com/]Chaos Walking online[/url]
[url=https://chaoswalkingfullonline.com/]Chaos Walking online free[/url]
[url=https://chaoswalkingfullonline.com/]Chaos Walking watch online[/url]
[url=https://chaoswalkingfullonline.com/]Chaos Walking movie download[/url]
[url=https://chaoswalkingfullonline.com/]Chaos Walking Online free[/url]
[url=https://chaoswalkingfullonline.com/]watch Chaos Walking full movie[/url]
[url=https://chaoswalkingfullonline.com/]Chaos Walking full movie hd[/url]
[url=https://chaoswalkingfullonline.com/]Chaos Walking 2019 full movie[/url]
[url=https://chaoswalkingfullonline.com/]Chaos Walking 2019 full movie online[/url]
[url=https://chaoswalkingfullonline.com/]Chaos Walking 2019 full movie download[/url]
[url=https://chaoswalkingfullonline.com/]Chaos Walking 2019 online[/url]
[url=https://chaoswalkingfullonline.com/]Chaos Walking 2019 online free[/url]
[url=https://chaoswalkingfullonline.com/]Chaos Walking 2019 watch online[/url]
[url=https://chaoswalkingfullonline.com/]Chaos Walking 2019 movie download[/url]
[url=https://chaoswalkingfullonline.com/]Chaos Walking 2019 Online free[/url]
[url=https://chaoswalkingfullonline.com/]watch Chaos Walking 2019 full movie[/url]

Интересная информация

(Brucehaimb, 2018.12.30 00:28)

Здравствуйте!
Нашел интересные новости на этом сайте: http://watafak.ru :
[url=http://watafak.ru/prikoli_umor/]приколы скачать бесплатно[/url] видео про приколы
самые крутые авто в мире http://watafak.ru/krutye_tachki_mashiny/
http://watafak.ru/prikoli_umor/10041-podborka-prikolnyh-foto-105-foto.html [b] Подборка прикольных фото (105 фото) [/b]
[url=http://watafak.ru/foto-prikoly-interesnoe/6598-podborka-interesnyh-i-zabavnyh-kartinok-112-foto.html] Подборка интересных и забавных картинок (112 фото) [/url] Подборка интересных и забавных картинок (112 фото)
http://watafak.ru/foto-prikoly-interesnoe/7691-srednyaya-shkola-v-kitae.html

coupons for cialis 281 mg

(Davidabize, 2018.12.28 16:15)

cialis free trial
[url=http://cialishql.com/]free cialis[/url]
free trials by mail
<a href=http://cialishql.com/#>cialis coupon</a>
cialis free trial

clomid online pharmacy 81 mg

(Gregorypinna, 2018.12.24 04:22)

Howdy! [url=http://onlinegenepharmacy.com/]accredited online pharmacy technician programs[/url] excellent web site http://onlinegenepharmacy.com

overseas online pharmacies 379 mg

(ShawnWhita, 2018.12.23 14:06)

Hello there! [url=http://onlinepharmacycanadaus.com/]propecia online pharmacy[/url] good internet site http://onlinepharmacycanadaus.com

Date game online

(GregoryChomo, 2018.12.22 17:08)

Online dating apps:
<a href=http://noohdles.gq/asian-booty-porn-308289.html>Court date online</a> <a href=http://matricras.tk/vca-porn-545118.html>Fun first dates</a> <a href=http://respognsas.tk/iva-kleinova-porn-178127.html>Online dating first message example</a> - I found my match on this site-thank you!x
http://cockwpits.ga

<a href=http://skilsmssa.tk/erotic-pirate-717390.html>Make a save the date card online</a>
<a href=http://reinoi.tk/free-erotic-anmi-83263.html>Who is austin mahone dating</a>
<a href=http://brohke.tk/porn-star-video-interviews-899539.html>Full house release date</a>

http://taxtimde.cf

[url=http://algorun.top/fr3175][img]https://images.unsplash.com/photo-1533776421719-8883dbd100a8?ixlib=rb-1.2.1&ixid=eyJhcHBfaWQiOjEyMDd9&auto=format&fit=crop&w=500&q=60[/img][/url]

http://jolniet.tk
10 best online dating sites in usa:
100 free online dating site in ukraineIntroduction examples for online datingOnline jatakam by date of birth in teluguDating rpg onlineOnline dating uaeGreat questions to ask online datingFunny online dating profile headlinesOnline save the date announcements
http://msansasen.cf

<a href=http://blueguitrarsa.tk/brazers-porn-763431.html>How long should you date before moving in together</a>
<a href=http://chavadnels.tk/nyla-knox-porn-594609.html>Sex and the city 1 online free</a>
<a href=http://imncinerates.tk/milf-porn-audition-932447.html>Phone sex pay online</a>

<a href=http://gostreamto.gq/porn-star-taylor-st-clair-144190.html>Diary of a sex addict 2008 watch online</a>
<a href=http://paqrtsgeeks.ga/rocco-porn-video-661078.html>Black dagger brotherhood movie release date</a>
<a href=http://nemfokus.cf/black-porn-cartoons-651121.html>Cheapest online dating site</a>

<a href=http://idsofutware.ga/adult-hidden-video-774914.html>Free online dating boston</a>
<a href=http://oppidan.gq/naked-girls-with-773182.html>Online dating screen name ideas</a>
<a href=http://teltevizios.ga/classic-black-80s-porn-11696.html>How many weeks pregnant am i based on due date</a>

caremark online pharmacy 346 mg

(RobertNic, 2018.12.22 04:58)

Hello there! [url=http://onlinepharmacycanadaus.com/]Prescription Drugs Online[/url] excellent internet site http://onlinepharmacycanadaus.com

The kindest Android apps of 2018

(Googlemdrent, 2018.12.22 03:59)

Google has turn out with its picks on the climb [url=http://888google.com]google[/url] Android apps of the year and its choices dominion knock someone for a loop you.

The visitors published its end-of-year lists highlighting the most outstanding of Google Toy with, and it rewarded language-learning app Drops with its crown honor.

Serse

(nogbasia, 2018.12.21 17:53)

www.sports-life-news.com
[url=http://www.sports-life-news.com/#]sports-life-news.com[/url]

free bet judi

(PattyTut, 2018.12.21 13:20)

[url=https://playcasinoonline.ooo/]online casino real money[/url]
<a href="https://playcasinoonline.ooo/">casino games slots</a>
[url=http://casinogamelistus.com/]casino slots[/url]
<a href="http://casinogamelistus.com/">casino games</a>
[url=http://casinoline17.com/]online casino[/url]
<a href="http://casinoline17.com/">slot online</a>
[url=http://casinobablogames.com/]best online casino[/url]
<a href="http://casinobablogames.com/">casinos online</a>
[url=http://www.playcasinoonline24.com/]best online casino[/url]
<a href="http://www.playcasinoonline24.com/">casino games real money</a>
[url=http://onlinelistcasino24.com/]play casino games online[/url]
<a href="http://onlinelistcasino24.com/">slot online</a>

essay writing service

(Tylersnawn, 2018.12.20 18:52)

Essay Writing Service - EssayErudite.com

Our [url=https://essayerudite.com]essay writing service[/url] provides a full-scale writing assistance accessible online 24/7.
Apart from many other writing companies, we are rather picky when forming a professional staff of experts.
Moreover, we try to make our every customer feel safe and pleased with the service.

<a href="https://essayerudite.com" />essay writing service</a>

Essay Writing Service - https://essayerudite.com

[url=https://essayerudite.com/best-essay-writing-service/]best essay writing service[/url]
[url=https://essayerudite.com/write-essay-for-me/]write my essay[/url]
[url=https://essayerudite.com/college-paper-writing-service/]college paper writer[/url]
[url=https://essayerudite.com/thesis-writing-service/]thesis helper[/url]
[url=https://essayerudite.com/assignment-help/]programming assignment help[/url]
[url=https://essayerudite.com/college-paper-writing-service/]affordable paper writing service[/url]
[url=https://essayerudite.com/best-essay-writing-service/]best essay writing service reviews[/url]
[url=https://essayerudite.com/assignment-help/]help with assignment[/url]
[url=https://essayerudite.com/write-essay-for-me/]write essay for me[/url]
[url=https://essayerudite.com/thesis-writing-service/]thesis paper writing service[/url]
[url=https://essayerudite.com/write-my-research-paper/]research paper help[/url]
[url=https://essayerudite.com/do-my-homework/]homework helper[/url]
[url=https://essayerudite.com/thesis-writing-service/]thesis online[/url]
[url=https://essayerudite.com/write-my-paper/]write my research paper[/url]
[url=https://essayerudite.com/cheap-essay-writing-service/]cheap writing services[/url]
[url=https://essayerudite.com/write-my-paper/]write my custom paper[/url]
[url=https://essayerudite.com/thesis-writing-service/]thesis editing services[/url]
[url=https://essayerudite.com/thesis-writing-service/]thesis writing services[/url]
[url=https://essayerudite.com/thesis-writing-service/]custom thesis writing service[/url]

fapmydick

(NickP_soink, 2018.12.20 17:53)


Yes, it is possible to confront the things that can obliterate us, but not without potential on our side. We can no longer afford to live with bondage. Bondage is born in the gap where guidance has been excluded.
https://fapmydick.com/videos/5702/xxxpawn-big-dick-stud-sean-lawless-neva-lets-a-hoe-go/


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96

Következő »